Oslo kutter i eiendomsskatten

Kuttet i eiendomsskatten er likevel langt fra valgløftene.

Martin Huseby Jensen

Finansbyråd Hallstein Bjercke i Oslo kommune karakteriserer kuttet i eiendomsskatten som beskjedent. Foto: Liv Aarberg

Oslo kommune skulle fjerne eiendomsskatten. Det borgerlige byrådet lovet da de tiltrådte i 2023 å avskaffe eiendomsskatten. Nå foreligger resultatet. Det er ennå et stykke igjen å gå.

Les også: Gode nyheter om eiendomsskatt i Oslo

I sitt budsjett foreslår byrådet å redusere eiendomsskatten med 80 millioner kroner. Hvilket også finansbyråd Hallstein Bjercke erkjenner er et stykke igjen til målet.

Lite kutt i eiendomsskatten

– Vi reduserer eiendomsskatten med 80 millioner nå – et ganske beskjedent kutt. Det betyr at vi får inn 650 millioner kroner fra eiendomsskatten. Og det er på det nivået den vil ligge utover i økonomiplanperioden vi legger frem nå, sier finansbyråd Hallstein Bjercke (V) til Aftenposten.

I en pressemelding omtales kuttet som en moderat reduksjon av skatten. Det påpekes at reduksjon i eiendomsskatten må gjøres i et ansvarlig tempo. Byrådet har funnet rom for å redusere skattesatsen for eiendomsskatt på bolig fra 2,8 til 2,5 promille.

Helt nytt kurs om eiendomsskatt

Oslo kommune har måtte stramme inn på kostnadssiden. Byrådet har derfor møtt kritikk for å samtidig ville kutte en inntektskilde.