Møt Skattebetalerforeningens nye advokatfullmektig

Skattebetalerforeningen styrker staben og har ansatt advokatfullmektig Asil Al-Toma som også skal jobbe for SBF Skatteadvokater.

Martin Huseby Jensen

Asil Al-Toma i SBF Skatteadvokater. Foto: Martin Huseby Jensen

Skattebetalerforeningens advokatkontor SBF Skatteadvokater satser ytterligere. Tidligere i år styrket vi staben med ny advokat. Nå utvides kontoret med advokatfullmektig Asil Al-Toma.

– Vi er veldig glade for å få en så dyktig medarbeider. Asils kompetanse vil komme mange av SBF Skatteadvokaters klienter til gode. Hun tilfører betydelig kompetanse som vil være uvurderlig, sier administrerende direktør Karine Ugland Virik og legger til:

Asil Al-Toma har tidligere arbeidet for Juridisk stab i Skatteetaten, KPMG Law Advokatfirma AS, og nå sist fra Skattedirektoratet, hvor hun arbeidet i internasjonal stab som har ansvar for Skatteetatens internasjonale samarbeid. Hennes varierende arbeidserfaring gir henne en svært god oversikt på reglene om internasjonal personbeskatning.

Les også: Møt Ivar Slettedal, vår nye skatteadvokat

Sjekker skattekortet årlig

Vi stilte Asil Al-Toma et par spørsmål slik at også dere kan bli bedre kjent med henne. Og så klart handler det om skatt.

– Skatte- og avgiftssystemet er viktig for å finansiere det offentlige velferdsordninger og skal komme fellesskapet til nytte. Det har således stor betydning for hele samfunnet. Både privatpersoner og selskaper må forholde seg til skatte- og avgiftssystemet som er bakgrunnen for at jeg synes fagområdet er spennende å arbeide med, forteller hun.

Al-Toma forteller at hun også synes det er spennende å følge med på utviklingen i det internasjonale skattesamarbeidet, og hvilken betydning dette vil få for norske skatteregler.

– Kan du huske ditt første møte med skatt og skattemelding?

– Det må være da jeg mottok mitt første frikort, men det var da jeg mottok min første skattemelding at jeg ble interessert i å forstå hvordan skatten beregnes, forklarer hun og legger til: – I motsetning til mange andre land, mottar vi en forhåndsutfylt skattemelding tilsendt av skattemyndighetene. Men det betyr ikke at den nødvendigvis er ferdig utfylt. Min erfaring er at mange privatpersoner, sjekker stort sett om de har fått til gode eller restskatt i skattemeldingen.

Skatterådgiveren peker på at ved å endre skattekortet i forkant og å sjekke skattemeldingen før innlevering, gjør at man unngår flere år med overraskelser.

– Selv sjekker jeg og endrer skattekortet årlig og ser alltid over skattemeldingen før den leveres.

Formuesskatten

– Hvilke skatter anser du som problematisk?

– Formuesskatten har vært et hett tema og har vist seg å være problematisk for flere. Det er lett å tenke at det kun er de som er svært formuende som berøres av formuesskatten, men flere kan være i en formuesskatteposisjon hvor det er verdt å ta en ekstra sjekk i skattemeldingen, sier hun.

Advokatfullmektigen viser til at det kan være god grunn til å sjekke verdiene av primær- og sekundærboliger i skattemeldingen. Verdien av primærbolig settes til 25 prosent av en beregnet omsetningsverdi, men kan det dokumenteres lavere omsetningsverdi, eller opplysningene som er lagt til grunn om boligen er feil, kan man spare noen tusenlapper i formuesskatt.

– Dersom boligen i tillegg ligger i en kommune som bruker Skatteetatens beregnede markedsverdi ved beregning av eiendomsskatt, bør dette være nok et incitament for å undersøke om formuesverdien av boligen er for høy.

– Hva ser du mest fram til med å jobbe for SBF Skatteadvokater?

– Jeg ser frem til å arbeide i et miljø med svært dyktige kolleger, samt hjelpe både foreningens medlemmer og andre som har behov for bistand med skattespørsmål i Norge og utlandet.