Disse fradragene kan du ha rett på ved svindel

NYTT KURS: Stadig flere blir fralurt verdier av svindlere. I dette kurset ser vi på mulighetene for å få fradrag i skattemeldingen ved svindel.

Martin Huseby Jensen

Flere opplever svindel. Vi går gjennom hvilke fradrag det kan gi på skatten. Foto: Shutterstock

De senere årene har ulike svindelmetoder bredt om seg, og det kan se ut til at stadig flere blir fralurt større eller mindre verdier av kreative svindlere. I dette kurset ser vi på mulighetene for å få fradrag i skattemeldingen ved ulike former for svindel.

  • Her lures du på ulike måter til å tro at du investerer i noe som skal gi skattepliktig inntekt, for eksempel aksjer, kryptovaluta eller valutahandel. Det viser seg så at det du har blitt lurt til å investere i er fiktivt eller verdiløst.
  • Direktørsvindel. Her utgir svindlerne seg for å være tilknyttet bedriften, gjerne ved å sende forfalskede e-poster fra for eksempel en direktør til en økonomimedarbeider. Målet er å forlede den ansatte til å betale ut selskapets midler til en bankkonto som tilhører svindlerne.
  • Kjærlighetssvindel. Her lures du gjerne til å betale utgifter til en fiktiv kjæreste, for eksempel fordi han eller hun påstår å trenge midler for å reise til deg.
  • BankID-svindel. Ved slik svindel lures du til å gi fra deg tilgangen til din BankID, hvorpå bankkontoene dine raskt tømmes.

Vi viser også hvordan fradraget skal føres i skattemeldingen.

Her kan du kjøpe kurset

 

Les også: Med kursabonnement fra Skattebetalerforeningen kan du ta så mange nettkurs du vil for kun kroner 695,-/mnd

 

Pris:

    • Ordinær pris: 1 000,00 kr
    • Medlemmer: 700,00 kr